Jdi na obsah Jdi na menu
 


plán akcí na červenec 2011

18. 6. 2011

2. 7. 2011 - SPOLEČNÁ AKCE 

sobota - 9.00-18.00 hod.- každoroční účast na krásné akci „Den řemesel“ konaném v zámeckém areálu v Chanovicích.  Odjez autařů individuálně, sraz na místě.

 

12. 7. 2011 - PŘÁTELSKÉ SEZENÍ

úterý - 18.30 hod. - kavárna KD Družba. Pravidelné setkání lidí, které baví a zajímá česká historie. Větší důraz se klade na historii a dění v regionu. Na programu bude tradiční beseda s hostem. Tentokrát opět přijede zahraniční host. Čechoaustralanka PHDr. Hana Gerzanicová. Sezení je přístupné veřejnosti.

 

17. 7. 2011 - NAUČNĚ POZNÁVACÍ VÝLET - „Letní putování Šumavou I – krása Povydří“

neděle - 7.30 hod.- Modrava -  Třijezerní slať, Rechle, Antýgl - královácký dvorec, Srní - kostel Nejsvětější Trojice, Hauswaldská kaple, Vchynicko-Tetovský kanál, vodní zámek, Klostermannova vyhlídka. Prohlídky s výkladem a tradiční oběd zajištěn. Doprava - zájezdní autobus. Odjezd v 7.30 hod. z  Jiráskovy ulice (za hradbami).

 

 23. 7. 2011 - VÝLET NA KOLECH - „Za Spiessem do Bezděkova“

sobota - 12.30 hod.- osvětová akce pro veřejnost je vhodná pro nenáročné cyklistické cestování dříve narozených nebo rodin s menšími dětmi. Sraz kolařů na parkovišti u hlavní pošty v Klatovech. Trasa tam přes Tupadly, nazpátek přes Rohozno, (cca 20 km).

 

Celý měsíc - SPOLEČENSKÁ AKCE  

Hlavní výstavní sál Vlastivědného muzea dr. Hostaše v Klatovech. Hlavní výstava roku 2011 (bude trvat až do 25. září) „DROBNÉ PAMÁTKY VYPRÁVĚJÍ... aneb UMĚNÍ V KLATOVECH“ na jejíž realizaci a vzniku se naše občanské sdružení spolupodílelo.

 

Přesné datum a čas na vernisáži zámecké výstavy k životnímu jubileu Jaroslava Bejvla v Chudenicích bude dodatečně upřesněn. Tento náš krajan patří mezi nejužší špičku české medailérské školy, která nás proslavila po celém světě.