Jdi na obsah Jdi na menu
 


plán akcí na březen 2012

16. 2. 2012

6. 3. 2012 – PŘÁTELSKÉ SEZENÍ

úterý -18.30 hod. - kavárna KD. Pravidelné setkání lidí, které baví a zajímá česká historie. Větší důraz se klade na historii a dění v regionu. Na programu bude tradiční beseda s hostem, tentokráte s Milanem Strnadem, autorem knihy „Židé v dějinách města Klatov“. Akce je otevřená veřejnosti.

 

11. 3. 2012 - NAUČNĚ POZNÁVACÍ VÝLET – PODLESÍ „Po stopách velké lásky“  neděle 8.30 hod. - Žihobce - zámek hraběte Gustava Jáchyma Lamberga a jeho lásky Kateřiny, kostel Proměnění Páně, Záluží - lovecký zámeček, Mačice - zámek, Nezamyslice - kostel Nanebevzetí Panny Marie s diamantovou klenbou a hřbitovní kaple sv. Erazima s lamberskou hrobkou. Prohlídky s výkladem a tradiční oběd zajištěn (U Mačlů v Mačicích). Doprava osobními auty - sraz v 8.15 hod. v Jiráskově ulici (za hradbami).

 

17. 3. 2012 - ODDECHOVÁ VYCHÁZKA „Předjarní procházka při Hluštičce“

sobota - 13.00 hod. Sraz před jezem v Lubech u hřiště, kam se dopravíme pomocí autobusu MHD. Připomeneme si klatovské mlýny, továrny na prádlo a zapomenutého vodníka. Vycházka je určena i pro veřejnost.

 

21. 3. 2012 - SPOLEČENSKÝ VEČER „Vzpomínky na staré Klatovy“ - 5. část „Domovní a jiná znamení“ 

středa 19.30 hod.- klubovna Hifiklubu ve Vrchlického sadech. Povídání a promítání o dochovaných názvech domů. Osvětový pořad pro všechny patrioty je připraven ve spolupráci s Hifiklubem.