Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sdružení pro obnovu Dobrše

28. 6. 2012

 

PODĚKOVÁNÍ

Sdružení pro obnovu Dobrše se spolu s některými farníky a přáteli MFV rozhodlo  na sklonku roku 2009 připomenout více než čtyřicetileté dobršské působení faráře P. Martina Františka Vícha (politického vězně 50. let,  člena Konfederace politických vězňů ČR, neúnavného příznivce a podporovatele skautského hnutí) pomníkem, umístěným na dobršském hřbitově v blízkosti hrobů ostatních kněží. Autorem pomníku je akademický sochař Tomáš Vejdovský, již v minulosti do Dobrše věnoval sochu Zmrtvýchvstání Krista, která je dnes umístěna v kapli v průčelí kostela, a je také autorem pomníku dobršského faráře Ondřeje de Waldta (1683–1752). Díky nemalé podpoře od jednotlivců i organizací  či spolků víme, že tato naše aktivita, tedy připomenout  P. Martina Františka Vícha v Dobrši i dnešním poutníkům a příchozím, byla důstojná a smysluplná a velmi si jí vážíme.  
Záměr podpořily Konfederace politických vězňů ČR a také Junák – Svaz skautů a skautek ČR. Pomník byl realizován z darů a z prodeje vzpomínkového DVD na P. Vícha. Seznam dárců je připojen. Místo na dobršském hřbitově bezplatně poskytla Obec Drážov.  
NA TOMTO MÍSTĚ CHCEME PODĚKOVAT TĚM, KTEŘÍ JAKÝMKOLI ZPŮSOBEM POMOHLI ZÁMĚR USKUTEČNIT – VŠEM, KTEŘÍ SI ZAKOUPILI VZPOMÍNKOVÉ DVD, PŘISPĚLI FINANČNÍM  NEBO SPONZORSKÝM DAREM A  PŘILOŽILI JINAK RUKU K DÍLU.  

 Za Radu SOD Ivo Kraml      

Dobrš č.p.1, 384 73 Stachy

Pražská kancelář: Na Dolinách 8/30, 147 00 Praha 4  tel/fax: 02 414 33 563

E-mail: sod.dobrs@volny.cz        www.volny.cz/sod.dobrs/